Τετάρτη, Μαρτίου 19, 2008

Αφιέρωμα στον Μπετόβεν

Να ο ήρωας καρτούν με τον οποίον ταυτίζομαι περισσότερο. Είναι ο Schroeder γνωστός για την λατρεία του για τον Μπετόβεν. Μονομανία, εξιδανίκευση, υπερβολή. Αυτοί που θα το πουν απλώς δεν έχουν ακούσει Μπετόβεν ;)


Ένα μικρό αφιέρωμα λοιπόν στον άνθρωπο που μέσα από τη μουσική του μου έχει χαρίσει μερικές από τις πιο βαθιές και ουσιαστικές συγκινήσεις της ζωής μου.

Το κομμάτι που συνοδεύει το βίντεο, από τα κουαρτέτα του Μπετόβεν (String Quartet op. 130), χαρακτηριστικό της τελευταίας περιόδου του, είναι ένα από τα υψηλότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος.



Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2008

Επτά Ελαττώματα

Επτά θανάσιμα αμαρτήματα ήταν ο τίτλος της ταινίας. Επτά ελαττώματα λέγεται το παιχνίδι που η kira με κάλεσε να παίξω. Ας αρχίσω λοιπόν.

1. Αναβλητικότητα. Αν δε φθάσει ο κόμπος στο χτένι δύσκολα κάνω αυτό που είναι να κάνω.
2. Το χάος και το σχετικό φλερτ με αυτό. Ενώ όσοι δεν με ξέρουν καλά με νομίζουν τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο άνθρωπο η αλήθεια είναι πως υπάρχει στη ζωή μου αρκετό χάος και ακαταστασία. Καμιά φορά με κουράζει γιαυτό και το βάζω στα ελαττώματα αν και έχει μέσα του και αρκετή δόση δημιουργικότητας.
3. Υπερβολική αισιοδοξία. Όλα θα πάνε καλά λέω. Τελικά δεν θα συμβεί το χειρότερο. Θα φτιάξουν τα πράγματα. Δε χάθηκε ο κόσμος. Όμως μερικές φορές αυτό δε γίνεται, τα πράγματα δεν πάνε από μόνο τους καλά και λίγη περισσότερη προσοχή, προσπάθεια και προνοητικότητα δεν βλάπτει. Συνδυάζεται λοιπόν αυτό και με το ελάττωμα αριθμός 1.
4. Δε ζητάω ποτέ οδηγίες ακόμα και αν είναι προφανές πως έχω χαθεί! Το αποτέλεσμα είναι αρκετά χιλιόμετρα άσκοπης οδήγησης. Τώρα βέβαια αν το επεκτείνουμε αυτό σε σοβαρότερες καταστάσεις το πράγμα δυσκολεύει...
5. Δεν χορεύω. Δεν ξέρω να χορεύω, Ντρέπομαι να χορεύω. Και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα πολύ να χορεύω. Μήπως έχετε το τηλέφωνο κάποιας καλής σχολής χορού. Είναι από τα ελαττώματα που ίσως και να φτιάξουν σύντομα.
6. Καμιά φορά γίνομαι αυστηρός ως προς τον εαυτό μου. Αυτό ποτέ δεν έχει καλό αποτέλεσμα. Ευτυχώς τελευταία το κάνω σχετικά σπάνια
7. Είμαι περισσότερο συγκρατημένος από όσο θα ήθελα. Αυτό σημαίνει πως θέλει αρκετό χρόνο να ζεσταθεί ο άλλος μαζί μου.

Πω πω, ευτυχώς ήταν μόνο 7 γιατί καθώς έγραφα μου ήρθε ολόκληρη λίστα συμπληρωματική!

Contrapunctus

  Λίγες μέρες πριν εκδόθηκε η ποιητική μου συλλογή Contrapunctus από τις εκδόσεις Πληθώρα. Ήταν ένα πείραμα αντίστιξις. Ξεκίνησε με το ερώτη...